Inkludera en enhet

Att inkludera en enhet i din Nexa Bridge innebär att du lägger till den i ditt nätverk, när du gjort detta kan du inte inkludera den i ett annat Z-Wave nätverk utan då måste du först exkludera den.

Det finns två olika sätt du kan inkludera en Z-Wave enhet på.

Alternativ ett:

1. Gå till Mitt hem (huvudvyn)
  2. Tryck på de tre prickarna i högra övre hörnet och sedan Lägg till enhet.
  3. Välj Z-Wave
  4. Din Nexa Bridge befinner sig nu i inkluderingsläge, vilket innebär att du kan inkludera din enhet. Detta gör du oftast genom att trycka tre gånger i snabb följd på din enhet, exempelvis mottagare.
  5. Vänta några sekunder tills enheten har inkluderats, när processen är klar tas du vidare till det steget där du kan välja ett namn samt rum.
  6. Klart!

Alternativ två:

1. Navigera till Mer
  2. Tryck på Z Wave-verktyg
  3. Tryck på Inkludera enhet
  4. Din Nexa Bridge befinner sig nu i inkluderingsläge, vilket innebär att du kan inkludera din enhet. Detta gör du oftast genom att trycka tre gånger i snabb följd på din enhet, exempelvis mottagare.
  5. Vänta några sekunder tills enheten har inkluderats, när processen är klar tas du vidare till det steget där du kan välja ett namn samt rum.
  6. Klart!

När du har inkluderat en enhet så börjar denna att leverera uppdateringar till din Nexa Bridge, ibland kan det dröja flera minuter innan de första värdena dyker upp.