Skapa en atuomation

Som vi har beskrivit tidigare så är automationer det som gör ditt hem smart, det är här du kan automatisera. Exempelvis tända enheter när något händer, skicka notiser när en dörr öppnas, etc. Nedanstående är efter den ordning de dyker upp i appen.

1. Namn. Döp din automation till något för att du lättare skall kunna identifiera den senare.
  2. Avancerat. Här kan du ställa in fördröjning mellan kommandon
  3. Mapp. Sortera dina automationer i mappar för att ha bättre kolla på dom.
  4. Trigger. Detta är den enheten som startar igång automationen. Exempelvis en magnetkontakt som öppnas eller en rörelsevakt som detekterar rörelse. Du kan just nu specificera en enhet per automation som skall dra igång hela kedjan.
  5. Villkor. Du kan läsa mer om villkor här samt om villkorsgrupper här. Villkoren är valfria och specificerar du inte några så kommer automationen att köras varje gång triggern sker.
  6. Kommandon. Det som händer när triggern aktiverats och villkoren är uppfyllda.