Vilken dimmer ska jag använda?

Nedan kan du se en förenklad förklaring på vilken dimmer du kan använda dig utav. Tryck på modellnamnen för att komma till produktsidan, där hittar du teknisk spec samt tillhörande manual för varje produkt.

230V

Glödlampor, halogen och LED på 230V som till exempel lampor med E27 eller E14 sockel.

System Nexa
MWMR-251, CMR-101, MYCR-250 eller MYCR-100

NXT

NXT D-1

Z-Wave

ZV-9101, AD-147

12-24V med inbyggt strömbegränsning

LED-belysning på 12-24V med inbyggt strömbegränsning (främst LED-strips) dimmas med PWM.

System Nexa

LDR-075

LED för konstantström 350-700 mA

Dimning på primärsidan, vanligast förekommande är drivdon anpassade för bakkantsdimring.

System Nexa
MWMR-251 (fram/bakkant) eller CMR-101 (framkant)

NXT
NXT D-1 (bakkant)

Z-Wave

ZV-9101 (fram/bakkant)

Dimring på sekundärsidan via 1-10V

System Nexa
LDR-230

Elektronisk transformator

Dimmas med bakkantsdimring.

System Nexa
MWMR-251 (fram/bakkant)

NXT

NXT D-1 (bakkant)

Z-Wave

ZV-9101 (fram/bakkant)