Kompatibilitet mellan olika protokoll och enheter

En vanlig uppfattning är att samtliga av Nexas enheter fungerar tillsammans, men så är inte riktigt fallet. Här nedan ska vi försöka reda ut begreppen lite.

System Nexa
Enkelt system med sändare och mottagare. Samtliga självlärande sändare är kompatibla med samtliga självlärande mottagare, med vissa undantag (t.ex. rörelsevakter och dimmermottagare). Enkel installation där du lär upp mottagaren med sändaren genom att att sätta mottagaren i inlärningsläge och skicka en signal från sändaren.

NXT by Nexa
Vårt nya protokoll med krypterad tvåvägskommunikation, X-link för att lära upp mottagaren via strömbrytaren och upp till 300m räckvidd. Kompatibelt med System Nexa i bakåtkompatibilitetsläge, notera dock att enheten då får samma egenskaper som en System Nexa enhet.

Z-Wave
Internationell standard vilket innebär att det går att blanda produkter från olika tillverkare som också är Z-Wave certifierade. Styrs i allmänhet av Z-wave controllers, vår controller är Nexa Bridge.

Nexa Bridge och Bridge X
Samtliga protokoll som listas ovan är kompatibla med Bridge X, föregående generationen (Nexa Bridge och Nexa Bridge+) har stöd för System Nexa och Z-Wave men inte NXT. Det går dock att lägga till NXT enheter i dessa i bakåtkompatibilitetsläge.

Enheter med kodvred
Äldre System Nexa enheter med kodvredssystem är inte kompatibla med nyare enheter med det självlärande kodsystemet. Under en övergångsperiod var vissa mottagare kompatibla med både självlärande sändare och sändare med kodvredssystemet, men detta slutade vi med 2016. Exempel på enheter med kodvredssystemet är TMT-502, WST-512,MDT-507, KCT-510, PB-3 och LML-300.

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan