Bestäm egen energiförbrukning

Nexa Bridge X sammanställer automatiskt energiförbrukningen på dina enheter, men den måste veta hur mycket varje enhet drar. Har du en Z-Wave mottagare med inbyggt stöd för att mäta energiförbrukningen sköter det sig automatiskt men om du inte har det måste du själv ställa in hur mycket den drar.

Detta fungerar bra på lampor då dessa oftast har konstant strömförbrukningen medan exempelvis kyl och frys varierar väldigt mycket.

För att ställa in energiförbrukningen gör du så här:

1. Öppna upp rummet där din enhet finns
  2. Håll inne på enheten du vill ändra och tryck sedan på kugghjulet i vänstra hörnet (eller pennan i Android)
  3. Välj Energiförbrukning
  4. Skriv in hur mycket ström enheten förbrukar när den är respektive AV. Om det är en dimmer-mottagare justerar Bridgen automatiskt hur mycket den drar beroende på dimmernivån.
  5. Klart. Inom kort kommer Bridgen att börja sammanställa statistik för enheten.