Konfigurera HomeKit

När du har aktiverat och konfigurerat HomeKit kommer du att kunna styra dina enheter med den inbyggda Hem-appen i iOS, Genvägar samt via Siri. För att göra detta behöver du först aktivera HomeKit i din Bridge och sedan para din Nexa Bridge X i Hem-appen. Här nedanför går vi igenom dessa stegen.

Del 1. Konfigurera Nexa Bridge X

1. Öppna upp Nexa Bridge-appen och:
    1. iOS: tryck på kugghjulet i högra hörnet och sedan Inställningar
  2. Tryck på HomeKit och sedan Aktivera
  3. Välj nu vilka enheter som skall vara tillgängliga i HomeKit.
  4. Klart.

Del 2. Konfigurera HomeKit i Hem-appen

1. Öppna upp Hem-appen i din iOS-enhet. Om du inte har någon sådan finns den tillgänglig i App Store för nedladdning.
  2. Tryck på + i högra hörnet och sedan Lägg till tillbehör.
  3. Tryck sedan på Jag har ingen kod eller kan inte skanna för att komma vidare.
  4. I listan som dyker upp nu borde du se Nexa Bridge, tryck på den. Vänta medan den laddar och skriv sedan in koden du fick i steg 4 lite längre upp.
  5. Döp dina enheter och följ instruktionerna så är allt klart.

Om du vid ett senare tillfälle lägger till en ny enhet i din Nexa Bridge och vill använda den i HomeKit behöver du gå igenom del 1 igen, inte del 2. När du gjort del 1 kommer enheten automatiskt att dyka upp i Hem-appen och i Siri.