Kompatibilitetsöversikt

 

Skärmklipp_kompabilitetslista2.jpg

Not. Föregående modeller Nexa Bridge & Nexa Bridge+ har samma kompatibilitet med de System Nexa och Z-Wave produkter som redovisas i tabellen ovan (markerade med grönt, blått och vitt).
Alla versioner av Nexa Bridge är kompatibla med samtliga självlärande System Nexa mottagare, oavsett när de har tillverkats.

Alla Nexas enheter fungerar inte tillsammans, här nedan reder vi ut begreppen.

System Nexa
Enkelt system med sändare och mottagare. Samtliga självlärande sändare är kompatibla med samtliga självlärande mottagare, med vissa undantag (t.ex. rörelsevakter och dimmermottagare). Enkel installation där mottagaren kopplas ihop med sändaren genom att sätta mottagaren i inlärningsläge och skicka en signal från sändaren.

NXT by Nexa
Nexas eget protokoll med krypterad tvåvägskommunikation och upp till 300m räckvidd. Kompatibelt med System Nexa i bakåtkompatibilitetsläge, notera dock att enheten då får samma egenskaper som en System Nexa enhet.

Z-Wave
Ett protokoll som inte är märkesspecifikt vilket innebär att det går att blanda produkter med stöd för Z-Wave från olika tillverkare. Styrs i allmänhet av Z-wave controllers, vår controller är Nexa Bridge-X.

Nexa Bridge och Bridge X
Samtliga protokoll som listas ovan är kompatibla med Bridge X, föregående generationen (Nexa Bridge och Nexa Bridge+) har stöd för System Nexa och Z-Wave men inte NXT.

Enheter med kodvred
Äldre System Nexa enheter med kodvredssystem är inte kompatibla med nyare enheter med det självlärande kodsystemet eller med Nexa Bridge. Under en övergångsperiod var vissa mottagare kompatibla med både självlärande sändare och sändare med kodvredssystemet, men detta upphörde 2016. Exempel på enheter med kodvredssystemet är TMT-502, WST-512, MDT-507, KCT-510, PB-3 och LML-300.

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan