Vilken dimmer ska jag använda?

Nedan beskrivs olika typer av dimmer och rekommenderade typer av laster. Tryck på modellnamnen för att komma till produktsidan, där finns utförlig teknisk specifikation samt tillhörande manual för varje produkt.

230V Framkantsstyrning
Glödlampor, halogen och LED på 230V som till exempel lampor med E27 eller E14 sockel.

- System Nexa; MWMR-251, CMR-101, MYCR-250 eller MYCR-100
- Z-wave; ZV-9101, AD-147
- NXT; NXT D-1

230V Bakkantsstyrning
Glödlampor, halogenlampor, LED-lampor och elektroniska transformationer.

- System Nexa; MWMR-251
- Z-Wave; ZV-9101
- NXT; NXT D-1

1-10V, Sekundär styrning för konstant ström
LED-drivare eller EC-motorer inom ventilation

- System Nexa; LDR-230

12-24VDC, Sekundär styrning för konstant ström
LED-belysning på 12-24VDC med inbyggt strömbegränsning (främst LED-strips) dimmas med PWM.

- System Nexa; LDR-075